Varianter og egenskaber

Kend forskellen på en variant og en egenskab

En variant er noget der giver kunden en valgmulighed som eksempelvis en farve, størrelse osv.
En egenskab er et faktum om varen, eksempelvis materiale, dimension, køn osv.

Varianter

Varianter består af variant grupper og variant værdier.
En gruppe er eksempelvis "Farve" og værdier til denne er så "Sort, grøn, rød osv."

Du opretter en variant gruppe ved at gå til Katalog > Varianter og egenskaber > Tilføj ny variant gruppe

Når du klikker på "Tilføj ny variant gruppe" får du følgende  muligheder:

1. Navn: Dette er det navn der vil blive visti back-end for dig.
  2. Offentiligt navn: Dette er det navn der vil blive vist ude på webshoppen, eksempelvis "Størrelser".
    Grunden til at der er to, er fordi at man eksempelvis kan have to størrelses grupper en til tøj og en til sko som på webshoppen begge skal vises som "Størrelse" men i back-end skal man kunne skelne mellem dem så man kan kalde den ene "Størrelse tøj" og den anden "Størrelse sko".
  3. I typen kan du vælge om valgmulighederne skal vises som dropdown, radio buttons eller farve.
    Vælger man farver, får man mulighed for at vælge en konkret farve på værdierne.

Når du har oprettet din variant gruppe, skal du have oprettet alle værdierne til den.
Det gør du ved at trykke på "Tilføj ny værdi" i toppen:

Når du har trykket på tilføj ny værdi, bliver du mødt af denne side:

1. Gruppe: Her vælger du den gruppe du vil tilføje værdier til
  2. Værdi: Her angiver værdiens navn, eksempelvis grøn, gul eller Small, Large osv.
  3. Farve: Denne kommer kún frem såfremt du har valgt at din gruppe er en farve gruppe. Her kan du vælge den specifikke farve der skal vises på webshoppen for denne værdi.
  4. I stedet farve, kan du også uploade et ikon, mønster eller andet.
  5. Du kan enten gemme den værdi du har oprettet hvis du ikke skal oprette flere, men skal du oprette flere kan du benytte dig af "Gem og tilføj en anden værdi".

Koble varianter på dine varer

Når du først har oprettet dine variant grupper og værdier ligger de gemt i systemet, således det er lyn hurtigt og nemt at tilføje dem til dine varer når der er behov for det.

Gå til katalog > Varer > Rediger varen > Vælg "Produkt med kombinationer" > Vælg varianter:

Når du har gjort det, vælger du i højre side de varianter du gerne vil have på varen og efterfølgende trykker du generer.
Til sidst gemmer du og nu har du oprettet varianterne.
Se hvordan her:

I slutningen af videoen ovenfor kan du se hvordan vi tilføjer en "Merpris" på nogle varianter. Det er altså en ekstra pris der bliver lagt oven på basis prisen man har sat varen til, som kan bruges hvis en stor størrelse eksempelvis skal koste mere.

Ved at redigere en variant som vi gør til sidst i videoen, har man også muligheden for at indtaste varenummer, EAN nummer, vægt og andre detaljer for den enkelte variant.

Egenskaber

Egenskaber kan forveksles med varianter, men som nævnt i starten er den store forskel her at det er facts om varen som eksempelvis materiale.
Det er ikke en valgmulighed for kunden, men blot information.
Fordelen ved at tilføje disse er at de kan tilføjes til produktifilteret, således dine kunder kan sortere varer efter dem.

Strukturen er den samme som varianter, hvor man har egenskabsgrupper og værdier.

For at oprette en egenskabsgruppe går du til Katalog > Varianter og egenskaber > Egenskaber > Tilføj ny egenskab:

Siden du kommer ind på her, giver dig blot mulighed for at navngive din gruppe, eksempelvis "Materiale":

Når du har oprettet din gruppe, går du tilbage og vælger "Opret egenskabsværdi":

Her opretter du alle dine værdier, eksempelvis:
Bomuld
Polyester
osv.

1. Egenskab: Vælg den gruppe du ønsker at tilføje dine værdier til
  2. Indtast navnet på værdien, eksempelvis "Bomuld"
  3. Tryk gem hvis du ikke skal oprette flere eller tryk "Gem og tilføj en anden værdi" hvis du vil tilføje en mere.

Koble egenskaber på dine varer

Når du først har oprettet dine egenskabsgrupper og værdier ligger de gemt i systemet, således det er lyn hurtigt og nemt at tilføje dem til dine varer når der er behov for det.

Gå til katalog > Varer > Rediger varen

Den første side du kommer til har du under beskrivelsen mulighed for at tilføje egenskaber:

Som du kan se til sidst vi videoen så danner egenskaberne en slags tabel med informationen på produktsiden.

Tilføj varianter og egenskaber til dit produkt filter

Gå til Moduler > Modul manager > Søg: Filter > Klik konfigurer på "Filterbaseret søgning"
Siden du kommer ind på nu har på en liste med filtre.
Det skyldtes at man kan definere hvilke kategorier et filter skal vises på og derfor kan man skræddersye specifikke filtre til spcifikke kategorier og oprette mere end et filter.
Oftest bruger man dog blot et til hele webshoppen.

Klik rediger på dit filter:

Siden du kommer ind på nu, indeholder alle de indstillinger du kan foretage dig i selve filteret.

1. Vælg de kategorier du ønsker filteret skal vises på
  2. Dette er en liste over alle dine varianter, egenskaber og en række andre ting, du kan slå dem til og fra på den grønne/røde, Ja/Nej knappe.
  3. Her kan du vælge om de skal vises som en liste med checkbokse, dropdown eller andet.
  4. Gem filteret