Sådan opretter du et direkte betalingslink igennem Quickpay/Pensopay

Sådan opretter du et direkte betalingslink igennem Quickpay/Pensopay

Step 1: Log ind på Quickpay/Pensopay

Log ind med dit brugernavn og kodeord.

Efter du er logget ind får du en side der indeholder en menu i venstre side, som vist her nedenfor:

1. Klik på "Tools" (Værktøjer)
  2. Klik på "Payment link" (Betalingslink)

Step 3: Opret betalingslinket:

Du er nu på en side der ser ud som nedenstående billede:

1. Payment: Vælg altid denne

2. Currency: Her har du mulighed for hvis beløbet du ønsker kunden skal betale skal være en anden valuta end danske kroner (DKK), så kan du vælge mellem alle verdens valutaer her.

3. Amount: Indtast det beløb kunden skal betale

4. Ordre id: Dette udfyldes automatisk. Hvis du ønsker selv at styre denne kan du selv indtaste et nummer, ellers lader du bare den være som den er.

Du kan allerede nu oprette linket, eller du kan fortsætte med at lave nogle mere avanceret indstillinger som vi fortsætter med at beskrive her nedenfor.

"More options"

Nedenstående er til info. Du kan undlade at indstille noget af dette.

1. Auto fee: Ønsker du at kunden skal betale transkationsgebyret, så skal du sætte flueben her.

2. Auto capture: Sætter du flueben her, hæves pengene hos kunden så snart de har gennemført betalingsprocessen. Altså efter de har indtastet kortoplysninger m.m. og trykket "Gennemfør".

3. Payment methods: Vi anbefaler at du lader denne være blank. Det giver kunden mulighed for selv at vælge hvad de ønsker at betale med.

4. Payment window language: Efterlader du denne blank, vil den automatisk være dansk. Men du kan her vælge at skifte sprog således at kunden får præsenteret det sprog du vælger her.

5. URL'er: Efterlad alle disse blanke.

Auto fee: Det mest normale er at det er butikken der betaler transaktionsgebyret, altså at man ikke sætter flueben ved feltet "Auto fee".

Auto capture: Husk at jf. dansk e-handelslov, så må man først hæve pengene når varen rent faktisk er afsendt. Derfor anbefaler vi ikke at man sætter flueben her såfremt man sælger fysiske varer. Sælger man virtuelle varer eller services der i mod, er det en god ide at sætte flueben her.

"Add customer info"

Når du åbner "Add customer info" får du mulighed for at tilføje kundens adresse.
Dette er også valgfrit. Ønsker du informationen gemt på din ordre, kan du udfylde dette. Hvis ikke, så springer du blot dette over.

Ønsker du at tilføje info på din kunde, klikker du blot på "Add invoice address".
Her efter åbner en boks med felter til at indtaste kundens adresse.

"Add basket"

Ønsker du at dit betalingslink skal indeholder informationer om de varer de betaler for, så kan du under dette punkt klikke på knappen "Add basket item".
Klikker du på knappen  vil nedenstående boks åbne sig:

Ønsker du ikke ordre skal indeholde produktdetaljer, springer du blot dette punkt over.

1. Quantity: Indtast antallet af den specifikke varer du sælger til kunden.
  2. Item reference number: Indtast varenummeret på varen
  3. Item name: Varens navn
  4. Item price: Indtast prisen på varen inkl. moms
  5. VAT rate: Indtast hvor mange procent moms prisen indeholder, typisk 25%
  6. Add basket item: Klik her for at gemme varen til ordren
Vil du tilføje flere forskellige varer, gentager du blot ovenstående process pr. vare.

"Add variable"

Spring dette punkt over, det er kun for udviklere.

Når du har udfyldt alle detaljer omkring din ordre, kikker du på "Get link":
En pop-up jf. billedet nedenfor kommer nu frem, som indeholder selve linkt til betalingen.
Linket kopiere du og sender til din kunde i en mail sammen med info om ordren og faktura vedhæftet såfremt du har sådan en.