Rabatkuponer

Rabatkuponer

Prestashop har naturligvis mulighed for at man kan oprette rabatkuponer.
Som en del af oprettelsen af disse har man en lang række forskellige muligheder som eksempelvis rabatter i kr. eller procent, men også mulighed for at give gratis gaver og mange andre ting.

Vi gennemgår det hele her.

For at finde frem til rabatkuponer skal du gå til katalog > rabatter
Her finder du en oversigt over alle rabatkuponer du har på din shop.

For at oprette en ny rabatkupon, trykker du på "Tilføj ny rabatkupon" i toppen til højre.

Information

 1. Information: Dette er første faneblad du gennemgår for at oprette en rabatkupon
 2. Navn: Navngiv din kupon
 3. Beskrivelse: Giv den en beskrivelse så du ved hvad det er for en kupon
 4. Kode: Angiv din kode som skal indtastes på betalingssiden, eksempelvis "Blackfriday"
 5. Fremhæv: Skal koden vises på betalingssiden så alle kan se og bruge den, så aktiver denne
 6. Delvis anvendelse: Hvis koden giver 100 kr., skal man så kunne bruge 50 kr. nu og 50 kr. senere? Hvis ja, så aktiver denne. hvis man ikke skal kunne det så deaktiver denne.
 7. Prioritet: Hvis du har mange kuponer og en kupon ikke må bruges sammen med andre kuponer og en kunde indtaster to kuponer, vil den bruge den med højest prioriet.
 8. Status: Skal kuponen være aktiv eller deaktiveret

Betingelser
 1. Begrænset til en enkelt kunde: Skal den kupon du opretter kun kunne bruges af en specifik kunde, får du ved at klikke i dette felt muligheden for at søge i dit kundekartotek og vælge den kunde kuponen skal tilhøre. Hvis den skal gælde for alle, efterlades denne blot blank.

 2. Gyldig: Skal der være slut og start dato på kuponen, vælges disse her.

 3. Minimumsbeløb: Skal der være en grænse for hvor meget man minimum skal have i kurven før man kan bruge kuponen, indtaster du dit minimums beløb her.

 4. Totalt disponibelt: Det tal du indtaster her angiver hvor mange gange kuponen kan bruges i  alt.

 5. Totalt disponibelt for hver bruger: Her kan du vælge hvor mange gange den samme bruger må benytte sig af kuponen

 6. Restriktioner: Dette område giver dig mulighed for at vælge om en kupon kun skal give rabat på udvalgte varer, kategorier eller andre ting.


Handlinger
 1. Gratis levering: Ønsker du at din kupon blot skal give gratis levering aktivere du denne og sætter step 2 til ingen som den står til på billedet ovenfor. Så får man ikke en rabat, men blot gratis fragt.

 2. Anvend en rabat: Her kan du vælge om kuponen skal give en rabat i kr. eller procent.

 3. Medtag ikke nedsatte varer: Aktivere du denne, vil den rabat du sætter din kupon til ikke blive pålagt nogen rabat. Altså varer der allerede har en anden rabat/tilbud vil ikke få yderligere rabat fra kuponen.

 4. Send gratis gave: Vil du i stedet lave en kupon der giver kunden en gratis vare, eksempelvis en vareprøve eller noget andet, så kan du sætte punkt 2 til ingen rabat og aktivere gratis gave. Så får du mulighed for at vælge hvilken vare der skal tilføjes til en ordre som gave.


Tip


Når du opretter en kupon kan man på fane 1 under information også efterlade feltet til selve rabatkoden blankt.
Gør man dette, vil rabatten man har lavet automatisk bliv tilføjet til alle ordre. Man vil dog først se rabatten når man kommer ud til kurven.


  • Related Articles

  • Ordre refundering og kreditering med Quickpay

   Refunder/Krediter en ordre eller dele af den For at lave at kreditere en ordre eller fjerne dele af orden skal du i toppen af ordren klikke på den knappe der hedder "Delvis tilbage": Så snart du klikker på denne, vil du blive scrollet ned til det ...
  • Ordre: Indstillinger, behandling og refundering/kreditering

   Ordrens information og indstillinger Når du åbner den enkelte kundeordre, vil du blive præsenteret for en række informationer og indstillinger relateret til den givne ordre. Det vil ligeledes være her du behandler den enkelte ordre, og finder ...