Oversættelse af Prestashop

Sådan finder du frem til oversættelserne

I back-end går du ind under:
  1. International
  2. Oversættelser

Her skal du tage stilling til om du ønsker at oversætte noget i dit tema, i et modul, en mail eller en PDF.
Dette valg foretages i dette felt:

Tema oversættelser

Ønsker du at oversætte dit tema, skal du først finde ud af hvad dit tema hedder. Det finder ud af således:
  1. Design
  2. Tema og logo
Og her kan du se dit aktuelle tema:

Efter du har fundet dit team, hopper du tilbage under oversættelserne og vælger så:

1. Temaoversættelser
  2. Vælg det rigtige tema
  3. Vælge det sprog du vil ændre
Tryk derefter "Tilpas".

Du kommer nu ind på en side hvor du kan søge på ord, fraser og hele sætninger.
Her kopiere du blot ordet fra din front-end og søger på det. Derefter ændre det og trykker gem.

Se hvordanpå dette link:

Moduloversættelser

Fremgangsmåden for at oversætte et modul er præcis det samme.
Du går ind under:
  1. International
  2. Oversættelser

Her vælger du:
  1. Installerede modul oversættelser
  2. Vælg selve modulet du ønsker at oversætte
  3. Vælg sproget

Når du klikker tilpas kommer du ind på en side hvor du kan søge på de ord du ønsker at oversætte/ændre.

Se hvordanpå dette link:

OBS! Det kan være svært at vide hvornår noget kommer fra et modul og noget kommer fra temaet. Det er desværre en af de ulemper der er i Prestashop. Ofte har ma en god ide om at det man ønsker at oversætte kommer fra en funktion der er lavet med et modul, men hvis ikke, bliver man nødt til at prøve både temaoversættelser og moduloversættelser for at finde ordet.

Mail oversættelser

Indholdet i mails er styret via oversættelserne.
Fremgangsmåden er den samme:

1. Vælg email oversættelser
  2. Vælg om det er indhold eller emne du ønsker at ændre
  3. Vælg dit tema (Se sektion om tema oversættelser ovenfor om hvordan du finder navnet på dit tema)
  4. Vælg sprog

Siden du kommer ind på nu er lidt anerledes end de øvrige oversættelser.
Du finder her en liste over alle de mails der ligger i systemet.
Du kan folde dem ud og vælge at redigere HTML udgaven af den mail du enten vil oversætte eller ændre indholdet i.

Det er meget vigtigt at man ikke sletter de små "Shortcodes" der ligger i mail skabelonerne, da disse automatisk henter data ind som navn, vare, pris.
Et eksempel på en er "Hej {firstname} {lastname}" hvor de to markeret med rød ikke må ændres.

Se hvordan du gør her: