Opret ordre fra Prestashops Back-end

I nogle tilfælde kan man have behov for at oprette en ordre manuelt. I Prestashop har du muligheden for at oprette en ordre manuelt og få systemet til at sende en mail til kunden med et link til betalingssiden. Det gennemgår vi i denne guide.

Naviger til ordre > Klik på "opret ordre":

Vælg kunde

Du har to muligheder når du skal vælge kunden.

1. Såfremt kunden allerede eksistere kan du søge på deres navn eller email i søgefeltet og vælge kunden.
  2. Er kunden ikke allerede oprettet, kan du klikke her, hvorefter en pop-up vil åbne sig og du kan indtaste kundens oplysninger.
Opretter du en ny kunden, skal du lige vente lidt efter du trykker gem. Den skal lige skrive dataen ind i databasen og derfor går der lige lidt tid før de gemte oplysninger står som den valgte kunde.

Tilføj varer til ordren

1. Søg i dit katalog efter varen du ønsker at tilføje.
  2. Denne dropdown viser resultater på din søgning. Der er et resultat pr. variant såfremt en vare findes i flere varianter.
    Vælg den vare du ønsker at tilføje.
  3. Vælg hvor mange af den valgte vare der skal tilføjes.
  4. Klik her for at tilføje varen til ordren

Adresse:

Såfremt du har oprettet en ny kunde eller den valgte kunde ikke har en adresse tilknyttet endnu, skal du oprette adressen her.

Levering:

I næste step vælger du den leveringsmetode kunden skal bruge.

Resume

Under resume har du to valgmuligheder.

Du skal ikke bruge begge, du skal vælge en af dem.

1. Vælger du punkt et og sende ordren til kunden bliver der ikke oprettet en ordre i back-end før kunden gennemfører betalingen.
    Denne valgmulighed er den de fleste bruger.

2. Punkt 2 opretter en ordre med det samme. Denne bør du kun vælge såfremt du allerede har modtaget betalingen eller betalingen sker med bankoverførsel.
    I dette tilfælde kræver ordren ikke betaling og derfor kan du godt oprette ordren med det samme.