Lokaliteter: Zoner, lande og stater

Zoner

I Prestshop har man Zoner, lande og stater.

Zoner bruges til at dele lande op. Som standard er dette delt op efter noget der minder om verdensdele, men man kan bruge det til meget mere.

Eksempelvis er prisætningen af forsendelse baseret på zoner.
Man kan oprette vægt eller prisintaller for hver zone. Det betyder at man som standard vil sætte en pris der eksempelvis er 0-5kg= 50 kr. for hele europa som Danmark ligger i som standard.
Ønsker man at lave en forsendelsespris kún for Danmark, kan man oprette en zone der hedder Danmark, dernæst redigere landet Danmark og flytte den fra zonen Europa til zonen Danmark.

Du finder ind til zoner under: International > Lokaliteter
Den starter op på fanen "Zoner".

For at oprette en ny zone klikker du her:

Lande

Under lande finder du en liste over alle de lande der er på siden.
Den burde indeholde alle lande der findes og som udgangspunkt har vi kun aktiveret Danmark, men i kolonnen i høre side, kan du aktivere de lande du gerne vil have.

Hvis du opretter eller redigere et land, vil du komme ind på en side hvor du har langt flere muligheder.
De fleste felter giver sig selv, så vi gennemgår blot dem der ikke gør her.

Zone på adresse

Zonen bruges som nævnt ovenfor til forsendelse. Derfor kan der være behov for at lave en zone der hedder "Danmark" og lægge landet "Danmark" ind i den zone for at have mere kontrol over forsendelsespriser. Dette opdateres her.

Adresse format

Adresse formatet definere hvordan denne data vises flere steder i back-end på en ordre, men også på en faktura, ordrebekræftelse m.m.
Ønsker man derfor at fjerne noget eller tilføje noget, kan man nemt gøre det med de små shortcode knapper i højre side.

Der hvor du har sat courseren i adresse, bliver dataen indsat når du klikker på knappen.