Lokalisering: Sprog & Valuta

Find frem til til lokalisering

Ved åbne menuen "International" finder du menupunket "Lokalisering" som netop indeholder sprog og valuta.

Lokaliserings-indstillinger

Under menupunktet "Lokalisering" finder du de generelle indstillinger for di webshop.
Det er her du kan vælge standard valuta, standard sprog, samt indstille om du ønsker shoppen benytter sig af centimeter, meter osv. eller Kilo, gram eller noget andet.

Det er rimelig lige ud af landevejen.

Import af lokaliseringspakke

Ønsker du at tilføje et nyt sprog, kan du importere en hel lokaliseringspakke her.
Det sikre at du får de rigtige momsregler, regioner m.m. ind for det enkelte sprog/land.
OBS! Gør ikke dette for dansk, da det vil overskrive alle de oversættelser og andre indstillinger du allerede har lavet.

Du vælger blot landet i den dropdown du ser nedenfor og trykker "importer".

Konfiguration

Under konfiguration kan du lave dine standard indstillinger for webshoppens lokaliseringsindstillinger.
Du vælger blot de standard parametre du ønsker på din webshop og trykker "Gem".

De to indstillinger du ser omkring "Browser sprog" gør således at din webshop tjekker hvilket sprog brugeren har sin browser indstillet til og viser så det sprog/valuta der passer til.

Lokale enheder

Her indstiller du om du ønsker din shop skal bruge Kilo, kg, eller måske gram til vægt.
Samme for størrelsesenheder, skal der bruges cm, mm, eller måske meter?

Avanceret

Du bør ikke ændre på noget her.
Der er indikatorer for om der i URL'en skal stå /da ved dansk sprog.
Det er en dårlig ide at ændre på dette, da det vil ændre URL struktur på din webshop og alle sider vil lande på 404 sider og derefter kræve 301 redirects.

Sprog

Under sprog vil du se en liste over de aktive sprog du har.
Hvis du jf. punktet ovenfor omkring "Import af lokaliseringspakker" importere et nyt land/sprog, vil sproget komme frem her.

På listen kan du enten deaktivere/aktivere et sprog eller redigere det:

Vælger du at redigere et sprog ved at klikke på den lille blyant, kommer du ind på en side hvor du kan redigere nogle parametre som kun vil slå igennem for det enkelte sproglag.
Vi anbefaler ikke at man skifter i disse da de er prædifineret ud fra de regler der er i det pågældende land.

Valuta

Under valutaer får du ligeledes en liste over de valutaer der er tilgængelige og her kan du ligeledes aktivere/deaktivere en valuta eller redigere den.

Redigere du en valuta, kan du indsætte en vekselkurs.
Hvis den valuta du redigere er valgt som din standard valuta, vil den altid være 1.
De øvrige kurser regner så op i mod din standard valuta.

Live valutakurser

Prestashop understøtter muligheden for at have live valutakurser.
Det kræver at man først installere et modul der hedder "Cron jobs" som man finder under "moduler" og dernæst modul katalog.
Modulet kan blot installeres uden fare for at gøre skade på noget.

Når man har installeret det, kan man aktivere live valutakurser.
Så tjekker den valutakurser hver time.

Specifik pris pr. valuta

Prestashop er programmeret således at det benytter valutakurser.
Der findes derfor ikke en standard metode hvor man kan indtaste prisen direkte pr. produkt for en given valuta.
Man indtaster prisen på en vare i sin standard valuta og så beregner den selv prisen på andre valutaer ud fra vekselkursen.

Hvis man ønsker at indtaste sin egen pris pr. valuta direkte fordi at man har en helt anden pris der ikke bare stemmer med en vekselkurs i Euro eksempelvis, så kan man lave et work around ved at bruge den funktion prestashop har til at lave tilbud med.

Klik på katalog > Varer > Rediger en vare > Klik på fanebladet prissætning > Scrolle ned til området "Specifikke priser" og klik på "Tilføj ny specifik pris".

Du får nu denne boks frem, som skal indstilles således for at sætte en specifik pris for en bestemt valuta:

Oversættelser

Har du installeret et sprog som mangler oversættelser eller ønsker du at ændre på nogen, så sker dette under: International > Oersættelser.