AP Shortcodes

Introduktion

AP shortcodes er en del af LEO frameworket som vi benytter i vores Prestashop installationer.
AP shortcodes giver dig muligheden for at sætte dit indhold op mere dynamisk og præsenterer det hvor du vil.
Du kan eksempelvis sætte indhold op som du viser på en af dine CMS sider som "Om os" eller som din kategori beskrivelse eller måske endda som en produkt beskrivelse.

AP shortcodes giver dig drag and drop muligheder og meget mere frihed til at organisere dit indhold i rækker og kolonner.

Sådan finder du frem til AP shortcodes

Når du er logget ind i back-end af din Prestashop, skal du navigere til AP pagebuilder og derefter "AP shortcode manager".

Opret og rediger AP shortcodes

Når du kommer ind på siden, ser du en oversigt over dine eksisterende shortcodes som her nedenfor:

1. Klik på det lille plus du ser her, hvis du vil oprette en ny
  2. Her ser du listen over dine eksisterende shortcodes
  3. Klik her for at redigere et af de eksisterende

Sådan arbejder du med dine shortcodes

Når du har oprettet en ny eller redigere en shortcode, vil du se denne side.

1. Hvis du opretter en ny, skal du lige starte med at navngive den her
  2. Klikker du på det lille plus i bunden, får du denne pop-up frem. Den giver dig mulighed for at indsætte en række med det antal kolonner du ønsker.
    Klikker du eksempelvis på den hvor der står 1, får du blot en række med 1 kolonne der fylder hele bredden.
    Ønsker du at dele dit indhold op i 2 kolonner, så klikker du på den der hedder "2 columns per row"

I eksemplet her nedenfor, har vi indsat en række med 1 kolonne og en række med 2 kolonner.
Som du kan se får du en flot struktur.

Klikker du på elementet vi har markeret nedenfor, får du en pop-up frem, der giver dig mulighed for at indsætte "Widgets".

En widget er et slags modul.
Det giver dig mulighed for at vælge om du vil indsætte tekst, et billede eller noget helt andet.
Hvis du kigger på billedet ovenfor, kunne man eksempelvis indsætte noget tekst i kolonnen til venstre og et billede i kolonnen til højre.

Klikker du på plus ikonet for at tilføje en widget, får du denne pop-up frem:

1. Denne widget som hedder "HTML" giver dig mulighed for at indsætte tekst.
  2. Den widget der hedder "Image" giver dig mulighed for at indsætte et billede.
Der er mange widgets som alle har forskellige funktioner. Vi anbefaler du prøver dig frem og tester dem. De fleste widgets mener vi dog giver sig selv ud fra navngivningen. Men er der noget du har spørgsmål til, er du naturligvis velkommen til at kontakte vores support på support@vsi-group.dk

Efter du har oprettet dine kolloner og dine widgets trykker du på "Save and stay".
Herefter vil flere felter komme frem, som anvist her nedenfor.
Disse felter er din "Shortcode". Kopier den koden som nedenfor.

Efter du har kopieret din shortcode, kan du indsætte denne alle de steder du ønsker dit indhold vist.
Du indsætter direkte i beskrivelses feltet.

Hvis det er en kategori beskrivelse du gerne vil have det vist i, indsætter du den således.

Eller hvis du ønsker at indsætte den på en CMS side som "om os", indsætter du den blot i tekst området således:

Her efter, vil du kunne se indholdet sat pænt op i den struktur du har lavet den.
Og som bonus, vil det virke perfekt repsonsivt.